O nama

Dobrovoljno vatrogasno društvo “Knin” osnovano 1931. godine

Udruga građana čije su aktivnosti osposobljavanje članstva i građana za gašenje požara i provođenje preventivnih mjera iz područja vatrogastva i zaštite od požara, gašenje požara (prvenstveno požara otvorenog prostora).

INTERVENTNA GRUPA – OPERATIVNI VATROGASCI
Najsposobniji i najaktivniji članovi DVD-a izdvajaju se u Interventnu grupu koja prolazi dodatno osposobljavanje i oprema se sukladno važećim zakonskim aktima te tijekom ljetnih mjeseci sudjeluje u gašenju požara na području grada Knina i susjednih općina (Cvljane, Kijevo, Biskupija, Kistanje, Ervenik) zajedno sa djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Knina.

ČLANOVI
Bilo koja punoljetna osoba, državljanin RH, može se učlaniti u DVD “KNIN” te sudjelovati u svakodnevnim aktivnostima i u skladu sa vlastitim interesima i zalaganjem napredovati do statusa aktivnog člana ili pripadnika Interventne grupe.

VATROGASNA MLADEŽ
Mladi od 6 do 18 godina koji pristupe u DVD “KNIN” po osobnoj želji, uz pristanak roditelja ili staratelja te pridonose ostvarivanju ciljeva DVD-a.

SVI SU DOBRODOŠLI
Veliki broj (posebno mladih) građana grada Knina je prošao kroz redove DVD-a “Knin” a neki od njih su prepoznali zanimanje Vatrogasac kao svoj životni poziv. Svima su zajedničke lijepe uspomene na trenutke provedene u ulozi dobrovoljnih vatrogasaca i članova DVD-a “Knin”. Zato su svi pozvani da nam se pridruže kako bismo u gradu Kninu nastavili tradiciju dobrovoljnog vatrogastva koja traje od 1931. godine!