Odroni kamenja i poplavljene ulice u Drnišu i Kninu

Datum objave: 15. 10. 2015.

Odroni kamenja i poplavljene ulice u Drnišu i Kninu: Vatrogasci ispumpavaju vodu iz podruma i kuća

Ogromne količine kiše pale su sinoć i na području Drniša i Knina, a najgore je bilo na petropoljskom području gdje su poplavljeni okolni putevi. Za sav promet zatvorena je cesta Drniš – Split, a vozi se obilazno preko Gradca. U Kninu je najviše stradala Ulica kneza Trpimira i potez prema bolnici gdje je voda probila u jedan dio kuća, te podrumi koji su nastradali od podzemnih voda.

12167438958015530931341344192701n

Stanje u centru Drniša nije toliko kaotično, ali stradali su nerazvrstani putevi u okolnim područjima. U Siveriću i Kričkama bujica je nanijela odrone kamenja na cestu, što bi se, nadamo se, trebalo povući tijekom dana ukoliko ponovno ne dođe do većih oborina – kazao nam je drniški gradonačelnik Josip Begonja.

Zbog toga je za sav promet jutros od 7 sati zatvorena državna cesta Drniš – Split preko Kričaka, a obilazni pravac je preko Gradca. Vodostaj Čikole dosta je narastao, pa su poplavila i mnoga polja, a na području Opačina poplavljen je dio prometnice. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Drniš tijekom noći su imali desetak intervencija, a Radio Drniš doznaje da je stablo palo na obiteljsku kuću u naselju Tomići.

Vatrogasci iz JVP Knin su na terenu, najviše je stradao dio grada u kojem nije riješena odvodnja, znači područje Trpimirove ulice i cesta koja vodi prema kninskoj bolnici. Dio stambenih kuća na tom području uvijek poplavi, a u podrumima su izbile podzemne vode – rekao je Nenad Damjanović iz kninske Gradske uprave.

Podsjetimo, na području Šibensko-kninske županije tijekom noći pala je velika količina kiše zbog koje su poplavljeni brojni poslovni prostori, stambeni objekti i podrumi. Šibenska riva i dalje je poplavljena, a Vodice su sinoć bile odsječene od Tribunja, kao i otok Murter koji je potpuno odsječen od kopna. Tijekom noći vatrogasci su imali oko 115 intervencija ispumpavanja, najviše u Vodicama, Srimi, Tribunju i Šibeniku.

Na terenu su vatrogasci JVP Vodice, JVP Šibenik, JVP Drniš, JVP Knin, DVD Vodice, DVD Šibenik, DVD Drniš, DVD Knin, DVD Tisno, DVD Pirovac, DVD Brodarica, DVD Zaton, DVD Skradin, DVD Perković, DVD Promina i DVD Kistanje. Bez struje su dio Podina, Vrsno, Boraja, Lepenica, Gornje Protege, Rončevići, Danilo Biranj, Danilo Kraljice, Ercezi, Stančići, Jasenovo, Stupin Čeline i otok Kaprije, izvjestio je Centar 112.

izvor: sibenik.in